Orez cu sfecla si porumb

timp de preparare

  • 25

nivel de dificultate

  • usor

tip de orez

  • Orez Basmati Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • o ceapa, taiata marunt
  • 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • o cana de orez Basmati Riso Scotti
  • o jumatate de cana de cubulete de sfecla
  • o jumatate de cana de boabe de porumb
  • o lingurita de seminte de chimion
  • 10 frunze de menta tocata
  • 2 lingurite de garam masala

Pasi de preparare

Alegerile inspirate sunt cele care fac din fiecare gospodina o bucatareasa cu acte in regula. Combinatiile deosebite devin asadar delicioase si apreciate de intreaga familie, zi de zi.
Pentru dumneavoastra pregatim asadar, o reteta rapida, de inspiratie Indiana, savuroasa si plina de creativitate: orez cu sfecla si porumb!

 

Mod de preparare:

Orezul se spala in cateva ape, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat pret de jumatate de ora, dupa care se scurge bine.

Se pune orezul intr-o oala, se aduga doua cani de apa rece si se sareaza. Se amesteca, se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara, iar oala se acopera, lasandu-se orezul sa fiarba foarte incet, pret de 12 minute.

Se stinge dupa aceea flacara si se lasa orezul sa stea acoperit, circa 10 minute, iar dupa acest timp se scoate capacul si se afaneaza orezul cu o furculita.

Se incinge untul intr-o tigaie, la foc mic-mediu. Se adauga semintele de chimion si se gatesc un minut, sau pan ace incep sa sfaraie si sa miroasa. Se adauga ceapa, se sareaza si se amesteca bine. Se gateste circa patru minute, pana se inmoaie, dupa care se adauga usturoiul si se continua pana ceapa devine aurie.

Se adauga ulterior sfecla si porumbul, se amesteca, se micsoreaza flacara, iar tigaia se acopera si mixul se gateste pret de doua minute.

Se adauga apoi garam masala, menta si sare dupa gust si se amesteca bine, ca mai apoi sa se adauge orezul si sa se inglobeze compozitiei.

Se poate orna cu frunze de menta si se serveste ca fel principal sau ca garnitura.



S-aveti pofta!

Pofta buna!