Click pe sectiuni pentru informatii!
Orez cu lapte și caramel
Ingrediente:
100 gr. de orez Bio;
600 ml. de lapte proaspăt;
170 gr. de lapte condensat;
2 batoane de scorțișoară;
1 esență mică de portocale, vanilie sau rom;
5 linguri de zahăr alb;
un praf de sare;
50-100 gr. de caramel;
2 lingurițe de scorțișoară.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert cu zahărul, cele 2 batoane de scorțișoară și un praf de sare. După ce a dat în clocot, se oprește focul și se acoperă pentru 10-15 minute. Se scot batoanele de scoțișoară și se adaugă laptele condensat și orezul Bio. Se fierbe la foc mic, pentru 30-40 minute, și se amestecă încet până când este gata fiert! Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin lapte.
La sfârșit, se adaugă esența de portocală, vanilie sau rom, pentru aromă.
Mod de servire:
Se servește în boluri, cu caramel și scorțișoară presărată, după bunul plac.
Poftă bună!