rice

Compania noastra

quality img

Riso Scotti Italia

In anul 1860, intr-o mica provincie italiana langa Sant'angelo Lodigiano, Pietro Scotti infiinteaza Riso Scotti, la origine o companie dedicata recoltarii, prelucrarii si comercializarii orezului brut catre terti. La acel final de secol, agricultura era una din principalele resurse si activitati economice ale populatiei.

In 1890 fiul lui Pietro, Ercole, muta sediul companiei la Villanterio, Roggia Mulina, pe o suprafata totala de 1.200 mp. Angelo si Gaetano Scotti, doi din cei opt fii ai lui Ercole, urmeaza calea tatalui lor. Ei isi incep activitatea gestionand transportul orezului ca mai apoi sa isi concentreze eforturile in dezvoltarea companiei de la o afacere mica, la o societate in adevaratul sens al cuvantului ce va lua numele de „ Fratelli Scotti”.

Gratie inovatiilor tehnologice aparute odata cu dezvoltarea economica, societatea s-a transformat intr-o adevarata structura industriala. In 1953 Ferdinando Scotti, fiul lui Angelo, cumpara o veche moara si o rizerie la Torretta in Pavia. O dezasambleaza si o modernizeaza ca mai apoi sa transfere sediul companiei de la Villanterio la Pavia.

quality img

Cutiile de Carton – un nou standard al calitatii

Trecerea de la simplitatea pungilor inchise cu sfoara, la cutiile de carton moderne

In 1956 Ferdinand Scotti devine noul director al companiei, integrand vechea entitate “Fratelli Scotti” in noua societate “Riso Scotti” . Un an mai tarziu, sub conducerea lui Ferdinand, compania face trecerea de la impachetarea orezului in ambalaje de hartie la cutii de carton, decizie ce marcheaza un important punct de cotitura in procesul de modernizare a societatii.

quality img

Ambalarea in vid
Tandemul INOVATIE – CALITATE a creat o piatra de hotar in domeniul orezului

In 1979 domnul Angelo Dario Scotti, fiul lui Ferdinando Scotti, isi face intrarea in activitatea profesionala a familiei, dedicandu-se initial in activitatea de marketing si vanzari, dupa care, din 1986, preia functia de administrator delegat.

In 1992 cutiile de carton sunt inlocuite de ambalajele in vid.

Riso Scotti a fost prima rizerie din Italia care a adus aceasta importanta inovatie tehnologica, schimbare ce a beneficiat si de o mare campanie publicitara al carei slogan a fost „fluturasul bland nu-si mai are casa aici”.

In 1993 Riso Scotti il alege pe Gerry Scotti ca figura reprezentativa pentru activitatile de marketing, devenind celebru prin sloganul „Dottor Scotti!”.

In 1996 se lanseaza pe piata orezul prefiert ambalat in vid pentru risotto si salate de orez.

quality img

De la moara de orez la cele mai avansate tehnologii din Europa

In 2000 incepe cea de a treia generatie a orezului: dupa orezul albit si cel prefiert, apare orezul ca ingredient in preparate si semi preparate. Aceasta etapa marcheaza diversificarea productiei de orez odata cu introducerea pastelor din orez, a bauturilor vegetale din orez, a tartinelor din orez expandat ce vor inlocui painea – produse care vor fi binevenite printre obiceiurile alimentare ale italienilor.

In martie 2004 Dario Scotti devine presedintele Riso Scotti SpA, dupa ce tatal sau a trecut in nefiinta in anul 2003. Tot in anul 2004 a fost inaugurata si noua unitate de productie a companiei denumita „Bivio Vela”, ce se intinde pe o suprafata de 135.000mp, avand o capacitate de productie de 100.000 tone produs prelucrat.

quality img

Riso Scotti exportă modelul de success al companiei

Astazi Riso Scotti distribuie produsele proprii in peste 60 de tari din lume, din care 23 sunt in afara Uniunii Europene, bazandu-se pe parteneriate puternice si loiale cu operatorii locali.

Parteneriatul recent cu multinationala alimentara spaniola Ebro Foods a permis intrarea Riso Scotti pe toate pietele internationale importante, pozitionandu-se ca specialist al orezului si al risotto-ului.

“Credem cu tarie ca putem exporta consumul de risotto Italian oriunde in lume, transformandu-l intr-un simbol al bucatariei italiene egal cu traditia si calitatea”.

quality img

Proiectul Danubio
Riso Scotti in Romania

In 2005 se lanseaza proiectul de expansiune al companiei Riso Scotti in Estul Europei prin „Proiectul Danubio (Dunarea)”, un plan agro-industrial inovator care a consacrat procesul de internationalizare a marcii si al transferului de cultura italiana in domeniul prelucrarii orezului. Riso Scotti a reusit astfel sa exporte sistemul sau de succes, consolidandu-si pozitia de lider pe piata europeana.

Newsletter

Inscrieti-va la newsletter si va vom tine la curent cu stirile si initiativele noastre.

inscrieti-va
Locatia din Bucuresti

Str. Dr. Obedenaru nr. 8, Sector 5, 050531, Bucuresti

Fabrica Riso Scotti

DN3B, km. 94+665, 927250, Vladeni, Ialomita
Tel. 0040.21.410.18.82
Fax. 0040.21.410.18.83